ANOREKSIJA, DEPRESIJA I UNIŠTAVANJE SAME SEBE: Ispovest poznate glumice o poremećaju - Dobijala JEZIVE poruke i bila na korak do propasti!

Autor: N.J.

Lifestyle

09.01.2023

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačno se vratila na zdravu težinu, ali je zbog toga morala da prođe bolan period.

ANOREKSIJA, DEPRESIJA I UNIŠTAVANJE SAME SEBE: Ispovest poznate glumice o poremećaju - Dobijala JEZIVE poruke i bila na korak do propasti!

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ siannisefudge

Glumica Sinis Fadž borila se godinu i po dana protiv depresije, anksioznosti i anoreksije.  Prošle godine je prvi put javno podelila o kakvim zdravstvenim problemima je reč. Tada je otvorila oči svojim obožavaocima. Danas, prisetila se bolnog perioda i napisala:

- Mojoj neverovatnoj porodici. Čekala sam pravo vreme da progovorim o nečemu s čime sam živela, a nisam imala hrabrosti to da podelim, ali srećom sada se osećam spremno. Osećam da imam odgovornost da podelim ovo jer bi moglo da pomogne nekome od vas i to je sve što želim. Hoću svima koji pate da vratim veru da mogu savladati prepreke u životu. Prošle godine u ovo vreme patila sam od depresije iza zatvorenih vrata. To je rezultiralo nesanicom, ekstremnim promenama raspoloženja i gubitkom težine. Bila sam nesigurna, izgubila sam samopouzdanje i mrzela sebe. Nisam mogla da se pogledam u ogledalo jer nisam mogla da se prepoznam, ni fizički ni psihički.  Potpuno sam se izgubila i više nisam bila sigurna ko sam kao osoba - prisetila se ona.

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram/ siannisefudge

Sinis u belom kompletu

Dok su joj na društvenim mrežama slali užasne poruke, ona je objasnila kako se osećala:

- To je uticalo na moj svakodnevni život, posao i odnose s prijateljima i porodicom. Osećala sam se kao da ne kontrolišem svoje telo, izgubila sam interes za stvari koje sam najviše volela i nisam mogla da se družim sa ljudima. Dobijala sam poruke na društvenim mrežama u kojima je pisalo da sam premršava, da moram pojesti hamburger, ali sam to morala da prestanem da čitam jer mi je bilo teško - rekla je ona.

- Kada sam išla u bolnicu na kontrolu, molila sam lekare da mi pomognu. Kada su se vratili s mojim nalazima, uveravali su me da je sve jasno. Bila sam izgubljena, depresivna i bolesna, ali nekako sam smogla snage za rad na sebi. Svaki negativan komentar pretvorila sam u gorivo i motivaciju da budem bolja i danas stojim ovde, izlečena, zdravog uma i srećna - napisala je iskreno ona i dodala:

 

 

- Osećam se lepo, samouvereno i volim svoje telo sada više nego ikada. Nikada nisam razumela mentalno zdravlje dok nisam sama shvatila koliko je važno. Pozivam sve da budu ljubazni jer nikad se ne znaš kroz šta neko prolazi, svako ima svoju priču. Svaki oblak ima srebrnu podlogu, ja sam živi dokaz za to -  završava ona, a prenosi "Dejli mejl".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading