OVU NAVIKU U TOALETU IMAJU MNOGI, A NE ZNAJU DA UNIŠTAVA ZDRAVLJE: Ovo nikako ne radite, evo koje su posledice!

Autor: N.J.

Lifestyle

14.12.2022

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako da znate da li previše često idete u WC?

OVU NAVIKU U TOALETU IMAJU MNOGI, A NE ZNAJU DA UNIŠTAVA ZDRAVLJE: Ovo nikako ne radite, evo koje su posledice!

Foto: pixabay.com

Kako da znate idete li u WC prečesto ili pak malo? Šta je znak da nešto nije kako treba? Razumemo da kada morate ići u WC, onda zaista morate, ali kada je to i problem? Da li idete do WC - a samo "radi reda", pre nego što pođete negde ili zbog nervoze?

Specijalista je otkrio koliko često bi trebalo da idete u toalet i kako to da učinite na zdrav način, prenosi "Dejli star".

Predugo zadržavanje urina može s vremenom oslabiti mišiće bešike, objašnjava specijalista. Takođe može dovesti do problema kao što je inkontinencija i nemogućnost potpunog pražnjenja bešike. Zadržavanje mokraće tokom izuzetno dugog vremenskog perioda može takođe uzrokovati infekcije mokraćnog kanala zbog nakupljanja bakterija.

Džorđi  je podelila "normalne navike bešike" na TikTok - u. Prema LadBibleu, ona objašnjava:

- Otvaranje bešike svaka dva do tri sata smatra se normalnim. Ako se držite duže ili kraće od toga, oba kraja spektra mogu dovesti do disfunkcije dna karlice - kaže ona.

Foto: pixabay.com

Muškarac sedi na WC šolji

Dakle, kako da znate imate li zdravu bešiku?

- Ono što želimo videti je da kada otvorite bešiku vaš mlaz traje od osam do 10 sekundi, ne počinje i ne prestaje - to je kontinuirani tok - i na kraju se osećate prazno - dodaje ona. 

Upala bešike ili infekcija je zapaljenje bešike koje je obično uzrokovano bakterijskom infekcijom i tipična je pojava tokom hladnog perioda godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading