ISTOPIĆETE SE OD SLATKOĆE: Beba pomaže psu, ovo je najlepši prizor koji ćete videti danas! (VIDEO)

Autor: N. J.

Lifestyle

11.10.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete koje raste uz kućnog ljubimca je srećnije.

ISTOPIĆETE SE OD SLATKOĆE: Beba pomaže psu, ovo je najlepši prizor koji ćete videti danas! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Na Instagramu je osvanuo video koji će istopiti i najmekša srca. Prikazan je simpatičan video igre psa i bebe. Dečak je pokušao da popne psa na tobogan, koji zbog debljine nije mogao sam. Na kraju je uspeo, i pas se spustio niz tobogan.

Ovaj video "pobrao" je simpatije preko milion korsnika koji su označili da im se ovakav sadržaj dopada. Preko 3.000 komentara bilo je upućeno upravo slatkoj povezanosti i timskom radu dečaka i psa.

Republika

Foto: Izvor: Printscreen/ Instagram video/beyondexplores

Pas i dečak

"Timski posao pravi posao iz snova", "Nema zabave bez mene", "Tako slatko", "Ovo je prelepo", pisali su korisnici Instagrama.

Razlozi zašto bi dete trebalo da ima ljubimca:

Povezanost

Ljubimac je detetu uglavnom prvi i najbolji prijatelj u detinjstvu i dete gradi snažan osećaj povezanosti sa životinjom. Interkacija sa kućnim ljubimcima, pomaže detetu kasnije u životu u razvitku socijalnih veština.

Briga i odgovornosti

Dete se uči odgovornosti za drugo ljudsko biće i postaje svesno da je to ljudsko biće koje ne sme da povredi. U porodicama gde dete nema brata ili sestru, životinja je odličan potez kako bi dete pokazalo nežnost i pažnju.

Deca odrasla sa životinjom su zdravija

Istraživanja su pokazala da deca koja su živela sa kućnim ljubimcima, uglavnom psom, su u prvoj godini života znatno bila zdravija od onih koji nisu. Takođe, kada se dete razboli trebao im je kraći period oporavka.

Više se igraju i vežbaju

Životinja je dobar način da odviknete dete od crtanih filmova i igrica. 

Što je beba starija to će interakcija sa psom biti razvijenija. Dete je željno upoznavanja sa svetom, a pas je drugačiji od ljudi, stoga će i interesovanje deteta za životinju biti veće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading