MALI KORAK DO SREĆE: Ovo svaki par treba da radi u krevetu pre spavanja, a nema nikave veze sa intimnim odnosima

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

06.06.2024

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanesa Marin, terapeut za intimne odnose, otkrila je da je fizički kontakt sa suprugom postao sinonim za uvod u vođenje ljubavi, što je kod nje izazivalo nelagodnost.

MALI KORAK DO SREĆE: Ovo svaki par treba da radi u krevetu pre spavanja, a nema nikave veze sa intimnim odnosima

Foto: Shutterstock

Da bi rešila ovaj problem, uvela je novu politiku u njihov brak - noćno ljubljenje. Ova promena u njihovom odnosu omogućila im je da uživaju u ljubljenju samo zbog ljubljenja, bez pritiska da moraju imati intimni odnos ako se ljube.

Pauza od intimnih odnosa

Vanesa i Zander su se dogovorili da neće imati odnos tokom prvog meseca primene ovog pravila kako bi naglasili "poentu rituala". Ovo je pomoglo da prekinu mentalnu vezu između ljubljenja i vođenja ljubavi . Iako je ova taktika bila uspešna za njihov odnos, terapeutkinja Megan Fleming ističe da planiranje vremena za ovakvu intimnost može pokvariti raspoloženje, posebno za one koji preferiraju spontanost.

Foto: Shutterstock

Važnost poljubaca

- Ova noćna rutina nam je skinula pritisak da moramo da vodimo ljubav ako počnemo da se ljubimo, i stvarno nam je omogućila da uživamo u ljubljenju samo zbog ljubljenja - rekla je Vanesa.

- Postojali su trenuci u tom prvom mesecu kada smo se oboje uzbudili i naterali sebe da izađemo iz kreveta - objasnila je Vanesa, koja je napomenula da njihovo noćno ljubljenje traje samo nekoliko sekundi do nekoliko minuta.

Uspeh nove rutine

Iako ova promena može delovati neobično, Vanesa i Zander su uspeli da održe ovu rutinu godinama. Oni su otkrili da im ova male tradicija pomaže da prevaziđu mnoge svađe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading