ŠTO SMO STARIJI, SVE REĐE SE ZALJUBLJUJEMO: Evo zašto je to dobro za nas!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

05.05.2024

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao tinejdžeri, često se lako zaljubljujemo - u zvezdu naše omiljene TV emisije, glavnog pevača benda, ili čak dečka na tramvajskoj stanici.

ŠTO SMO STARIJI, SVE REĐE SE ZALJUBLJUJEMO: Evo zašto je to dobro za nas!

Foto: Shutterstock

Ovi prolazni zanosi obično blede kako odrastamo, i postoji specifični razlozi za ovaj prelazak.

Mlada ljubav: Emocionalna vožnja

U ranim dvadesetim, druženje i provod sa prijateljima postaje prioritet, i svaki izlazak izgleda kao potencijalni početak sjajne ljubavne priče.

Privlače nas različite osobine, često bez mnogo razmišljanja ili logike. Međutim, do kraja dvadesetih, naši prioriteti počinju da se menjaju pod uticajem različitih iskustava, i počinjemo da cenimo i tražimo različite karakteristike kod ljudi.

Definisanje prioriteta u tridesetim

Kako ulazimo u tridesete, sa boljim razumevanjem ko smo i šta tražimo, kvalitet veza i značajne veze postaju najvažnije. Dok prolazni zanosi mogu da se smanje, naša sposobnost za iskrene veze i ljubav se ne umanjuje.

Foto: Shutterstock

S godinama postajemo sve zreliji

Gubitak idealizacije i početak realnih očekivanja

Tokom tinejdžerskih godina, skloni smo da idealizujemo svoje simpatije, često stvarajući percepciju o njima koja se razlikuje od stvarnosti. Međutim, kako sazrevamo, ova idealizacija opada, i počinjemo da prepoznajemo i tražimo iskrene ljudske osobine kod drugih.

Selektivnost u četrdesetim

Nakon četrdesete, pojedinci postaju skloniji selekciji jer imaju jasno razumevanje svojih želja i potreba u partneru. Kroz život, sposobnost za strastvenu i duboku ljubav ostaje konstantna, iako naši kriterijumi i zahtevi evoluiraju sa vremenom. Ovo je pozitivan razvoj, jer nam omogućava da biramo ono što je zaista najbolje za nas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading