IMATE ODNOSE TOKOM MENSTRUACIJE? Doktorka Marija UPOZORAVA na jednu stvar - OVO nikako ne radite!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dr Marija Ristić razotkriva mitove o intimnim odnosima za vreme menstruacije!

IMATE ODNOSE TOKOM MENSTRUACIJE? Doktorka Marija UPOZORAVA na jednu stvar - OVO nikako ne radite!

Foto: Shutterstock

Mnogi se pitaju da li je sigurno imati intimne odnose za vreme menstruacije. Doktorka Marija Ristić, poznata ginekološkinja, odlučila je da razjasni ovu temu na svom Instagram profilu. Intimni odnosi za vreme menstruacije zapravo nisu problematični za većinu žena, ali jedna grupa bi to trebalo da izbegava.
 

- Nema ništa problematično u intimnim odnosima za vreme menstruacije. Intimnost za vreme menstruacije može vam pomoći da je lakše podnesete, čak i ako imate bolove u glavi ili stomaku, jer se tokom odnosa luče hormoni i neurotransmiteri koji utiču na smanjenje prostaglandina, odnosno materija koje mogu uzrokovati bol - rekla je doktorka i dodala:

- Ako imate osetljivu vaginu, odnosno ako ste skloni pojavi vaginalne kandide, izbegavajte da partner ejakulira u vas, jer krv sama po sebi može razrediti vaginu, odnosno smanjiti njenu kiselost, a poželjno je da vagina bude kisela. Ako partner ejakulira u vas, kombinacija krvi i semena može stvoriti veću neravnotežu u vaginalnoj flori, tako da se ne biste trebali osećati loše ako imate odnos tokom menstruacije - zaključila je, prenosi "net hr".

Mnogi se iznenadili ovim otkrićem, pa su komentarisali:

- Totalno je bezveze i nehigijenski imati odnos za vreme ciklusa jer se u to vreme čisti intimni deo ženskog tela.

- Niti je praktično niti higijenski, ni po mojoj veri, tako da veliko ne od mene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading