RECEPT ZA ŠPANSKU PITU: Nema ništa ukusnije od nje, OVI sastojci joj daju poseban šmek!
Veoma ekonomična i ukusna pita.
Španska pita je kod nas poznata kao carska. Mnogima je omiljena je se u samo preukusno testo dodaje sir, šunka, kiseli krastavci, pečena paprika... Uglavnom su to ovi dodaci, ali možete dodavati sve u zavisnosti od toga šta vi lično volite da jedete.
Španska se često služi kao predjelo na slavama, ali isto tako može biti preukusan doručak, ručak ili večera.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 150 ml ulja
- 300 ml mleka
- 150 g kukuruznog brašna
- 150 g pšeničnog brašna (oštrog)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g praške šunke
- 200 g tvrdog sira
- 120 g kiselih krastavaca
- 120 g pečene paprike
Priprema:
U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte ulje i mleko. Promešajte, a u drugoj posudi pomešajte kukuruzno i obično brašno sa praškom za pecivo. Pomešajte suve i mokre sastojke i dobro umutite. U dobijenu smesu dodajte pečenu papriku sitno iseckanu, zatim seckane kisele krastavce i šunku, kao i rendani sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite i pospite brašnom ili možete da stavite pek papir. Zatim sipajte smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Takođe, postoji i španska pita sa ajvarom. Razlika je ta što se umesto testa ubacuju kockice isečenog hleba dok se u jednoj činiji mute jaja, pa potom dodaju pavlaka i ajvar. Sve se to sipa preko hleba pa izmeša. Peče se na 200 stepeni oko pola sata.
Uživajte!
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)