KAKO DA SE KROMPIR DUPLO BRŽE SKUVA? Uradite OVO i za tren oka će biti spreman

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj jednostavan korak može značajno ubrzati proces kuvanja krompira.

KAKO DA SE KROMPIR DUPLO BRŽE SKUVA? Uradite OVO i za tren oka će biti spreman

Foto: Shutterstock

Krompir je neizostavan deo mnogih jela, ali ponekad se njegovo kuvanje može činiti kao dugotrajan proces. Iskusni kuvari su otkrili trikove koji mogu značajno ubrzati proces kuvanja krompira, kao i poboljšati njegov ukus.

Držite ga u hladnoj vodi

Pre nego što krompir stavite u šerpu, iskusni kuvari preporučuju da ga oljuštite i potopite u hladnu vodu. Možete ga ostaviti u činiji sa ledenom vodom ili ga jednostavno držati pod mlazom hladne vode tokom 2-3 minuta. Ovaj jednostavan korak može značajno ubrzati proces kuvanja krompira, a rezultat će biti krompir koji je brže gotov i ima lepši ukus, a nije gnjecav.

Foto: shutterstock

Trikovi za kuvanje krompira


Dodajte sirće u šerpu

Još jedan trik koji iskusni kuvari primenjuju kako bi unapredili ukus krompira jeste dodavanje sirćeta u vodu tokom kuvanja. Nakon 15 minuta kuvanja, preporučuje se dodavanje soli i malo sirćeta u vodu. Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožicu spolja koja omogućava da zadrži oblik, sprečavajući raspadanje. Važno je napomenuti da je dovoljno dodati jednu kašičicu sirćeta na 5 krompira, kako jelo ne bi postalo previše kiselo, prenosi "Najzena".

Korišćenje ovih jednostavnih trikova može značajno unaprediti proces kuvanja krompira, čineći ga bržim i ukusnijim, te omogućavajući da se krompir koristi u različitim jelima sa još većim užitkom. Uvereni smo da će ovi saveti olakšati pripremu omiljenih krompir jela i unaprediti njihov ukus.

Da li ste do sada isprobali ovaj trik?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading