OVAKO ĆE TREŠNJE BITI SOČNE TOKOM CELE GODINE: Evo kako da pravilno zamrznete omiljeno voće

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovako će trešnje biti ukusne tokom cele godine.

OVAKO ĆE TREŠNJE BITI SOČNE TOKOM CELE GODINE: Evo kako da pravilno zamrznete omiljeno voće

Foto: Shutterstock

Zamrzivač je svakako neophodan deo svakog domaćinstva, a zamrzavanje voća može biti odličan način da uživate u omiljenim voćkama tokom cele godine. Trešnje su sočno voće koje mnogi vole, a malo je poznato da ih možete zamrznuti u vidu celih plodova. Da biste to uradili na pravi način, trebalo bi da ih operete, očistite i eventualno odvojite koštice. Nakon toga, trešnje treba da se osuše pre nego što ih stavite u kese za zamrzivač. Bitno je da ne stavite previše trešanja u jednu kesu kako se ne bi zgnječile, a pre samog zamrzavanja, iz kesa istisnite vazduh. Zamrznute trešnje mogu da stoje u zamrzivaču od osam do 12 meseci, što znači da možete uživati u njima tokom cele godine. Kada budete spremni da ih konzumirate, ostavite ih da se odmrznu na sobnoj temperaturi i iskoristite ih za pripremu raznih poslastica, kao što su kolači, slatkiši, šejkovi ili čak sladoled.

Recept za kolač sa trešnjama

Jedan od načina da iskoristite zamrznute trešnje je da ih upotrebite u receptu za kolač. Evo jednog odličnog recepta za kolač sa trešnjama koji će sigurno oduševiti vaše čulo ukusa.

Foto: Shutterstock

Kako da zamrznete trešnje


Sastojci:
  • 250 g zamrznutih trešanja
  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 100 g putera
  • 2 jaja
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 ml mleka
  • malo rendane limunove kore
  • malo prezli


Uputstvo:

1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
2. Umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo, mleko i limunovu koru, pa sve dobro izmešajte.
3. Podmažite kalup za kolač i pospite ga prezlama.
4. Sipajte polovinu smese u kalup, pa ređajte trešnje preko nje.
5. Prelijte preostalom smesom.
6. Pecite kolač oko 40-45 minuta, dok ne porumeni.

Nakon što se kolač ohladi, možete ga poslužiti uz šolju omiljenog napitka i uživati u ukusu sočnih trešanja. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu, a garantovano će oduševiti sve ljubitelje trešanja, piše "Una".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading