DOMAĆI SOK OD JAGODA JE LAKŠE SPREMITI NEGO ŠTO DELUJE: Uživaćete u ukusu, NI NALIK kupovnom!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ove količine dobićete skoro 9 litara soka.

DOMAĆI SOK OD JAGODA JE LAKŠE SPREMITI NEGO ŠTO DELUJE: Uživaćete u ukusu, NI NALIK kupovnom!

Foto: shutterstock

Da li ste nekada pravili domaći sok od jagode? Istina je da možete kupiti u prodavnici već pripremljen, ali nakon ovog mirisa koji će se širiti prostorijom, ali i zbog ukusa, sigurno ćete uživati i u pripremi. Količinu jagoda možete i smanjiti te umesto tri kilograma možete koristiti i jedan kilogram, a u nastavku vam i piše koliko čega treba smanjiti ako koristite manje ovog voća.

Sastojci:

  • 3 kilograma očišćenih jagoda
  • 600 grama šećera (200 grama šećera za 1 kilogram jagoda)
  • 1 litar vode
  • 2 limuntusa (1 za jedan kilogram jagoda)

Foto: YouTube/Recepti Online - Rizibizi food

Domaći sok od jagode

Priprema:

Jagode operite pod vodom i očistite od peteljki. Takođe, možete iz potopiti u šerpu i posuti sodom bikarbonom, a onda nakon 15 minuta isprati vodom. Jagode je potrebno oprati u tri vode zato što ih ima dosta. Jagode ocedite od viška tečnosti, pa prvi deo voća pospite sa 300 grama šećera. Potom, preko šećera stavite ostatak jagoda i opet pospite šećerom. Ako pravite od jednog kilograma jagoda, onda vam treba 200 grama šećera. Pokrijte jagode poklopcem i ostavite tako jedan sat.

Nakon jednog sata, sipajte u jagode jedan litar vode, a onda sve umutite štapnim mikserom polako. Ako ne možete da doprete do nekih delova jagoda, ispasirajte ih ručno. Nalijte još pet litara vode i stavite da se kuva.

Na kilogram jagoda se naliva dva litra vode. Dodajte dva limuntusa. Stavite da se kuva na jačinu osam, a onda smanjite na šest. Povremeno mešajte, a gotovo je kada krene da se pravi pena. Čiste i suve flaše stavite u rernu na 100 stepeni da se greju. Prvo uz pomoć levka sipajte u svaku flašu po malo da se napari, a onda se vratite da sipate ostatak. Od ove količine dobićete skoro 9 litara soka. Pokrijte ćebetom i ostavite tako ušuškano da se hladi. Otprilike tako neka stoji pola dana i celu noć.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading