POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM: Poslastica kojoj vaši ukućani neće moći da odole
Ako ste ljubitelj klasične baklave, onda će vam se sigurno dopasti ova varijanta sa dodatkom čokolade.

Foto: shutterstock
Baklava je tradicionalni kolač koji se pravi od 12 kora, a u ovom receptu ćemo dodati čokoladu kako bismo dobili još ukusniju poslasticu.
Sastojci:
- 12 kora za baklavu
- Za fil: 300 g mlevenih oraha, 150 g čokolade za kuvanje, 150 g posnog mlevenog keksa, 6 kašika griza, 5 kašika šećera, 150 ml vode, 100 ml ulja
- Za sirup: 500 ml vode, 500 g šećera
- Za premazivanje: 50 ml ulja, 50 ml vode
Uputstvo:
1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
2. U činiji pomešajte orahe, rendanu čokoladu za kuvanje, keks, griz, šećer, dodajte ulje i vodu i izmešajte da dobijete čvrstu smesu.
3. Pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora. Premažite tom mešavinom prvu koru, stavite drugu, premažite i po ivici rasporedite 1/6 smese za fil, pa urolajte. Ponovite postupak sa svim korama.
4. Poređajte urolane kore u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok baklava ne dobije zlatnosmeđu boju.
5. Pripremite sirup - kada šećer i voda provre, kuvajte 15 minuta da se sirup malo zgusne. Ostavite sirup da se ohladi.
6. Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite u plehu dok se ne ohladi.
Ovaj recept će vam omogućiti da napravite sočnu, slatku i neodoljivu čokoladnu baklavu koja će oduševiti sve ukućane i goste.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)