DECA ĆE OBOŽAVATI VASKRŠNJE ZEKE: Neodoljivo pecivo koje će ulepšati prazničnu trpezu
Ako želite da ukrasite Vaskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept.
Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu. Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete pecivo da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 100 g šećera
- 100 g mekog putera
- 1 jaje
- 10 g soli
- 1 kašičica suvog kvasca
Priprema
U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.
Oblikovanje zečeva
Podelite testo na loptice težine 80 grama. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zmijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep.
Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.
Ovaj slatki zec je savršen dodatak trpezi za Vaskrs, a sigurni smo da će obradovati sve prisutne svojim simpatičnim izgledom i ukusom. Možete ih servirati uz šarene jaja i druge poslastice, stvarajući pravu prazničnu atmosferu.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)