KUVAR TVRDI DA MOŽETE SPASITI POKVARENU ČORBU: Oni ovo rade SVAKODNEVNO

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema više mutne čorbe! Ovaj trik će vam spasiti ručak!

KUVAR TVRDI DA MOŽETE SPASITI POKVARENU ČORBU: Oni ovo rade SVAKODNEVNO

Foto: youtubre/prentsceenprint/Healthy Recipes

Pileća ili goveđa čorba nije samo ukusno jelo, već ima i neverovatne koristi po telo. Konzumiranje ove čorbe se često preporučuje kod prehlade i gripe, jer telo priprema za temperaturne oscilacije.

Recept za savršenu čorbu

Osnova svake dobre čorbe su meso i kosti. Preporučuje se korišćenje goveđih rebara, ćurećih kostiju, goveđih kostiju ili čak goveđeg jezika. Prilikom pripreme, bitno je da meso bude potopljeno u vodi, začinjeno solju, biberom, alevom paprikom i lovorovim listom. Nakon što se na površini čorbe stvori pena, bitno ju je ukloniti kako bi čorba ostala bistra. Dodavanje naseckanog povrća poput šargarepe, peršuna, luka, belog luka, peršuna bez lišća, vlasca i praziluka doprinosi bogatijem ukusu čorbe.

Foto: YouTube/ @schnelllecker

Kako "popraviti" čorbu


Prva pomoć za mutnu čorbu

Ukoliko se čorba pokvari i postane mutna, možete je popraviti pomoću jajeta. Potrebno je izdvojiti belance, umutiti ga i dodati u ohlađenu čorbu. Nakon pet minuta kuvanja uz stalno mešanje, procedite čorbu kroz gustu cediljku i dobićete predivno bistru čorbu, prenosi "Espreso".

Ovaj jednostavan recept za pripremu čorbe može biti od velike koristi tokom hladnih dana ili perioda prehlade, pružajući telu potrebnu toplinu i energiju.

Još jedan recept za čorbu

  • 500 gr pilećeg belog mesa
  • 2 šargarepe
  • 1 paštrnak
  • 1 koren peršuna
  • 1 krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 kašika suvog začina
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 – 2 žumanca (zavisno kako volite, za prvi put stavite jedno)
  • 150 gr kisele pavlake
  • peršunov list

Način pripreme:

Sitno iseckati crni luk, možete i da ga izblendirati ili izrendate, jer je tako mnogo sitniji, te se brže izdinsta i ne vidi se u čorbi. Luku dodati čašu vode i kašiku začina, pa staviti da se dinsta. Za to vreme pripremati belo meso i povrće.

Belo meso iseckati na sitne kockice i dodati uz luk kada je čaša vode isparila. Naliti opet čašu vode kada dodate meso, pa ostaviti da se dinsta.

Šargarepu, paštrnak, koren peršuna i krompir očistiti i sitno iseckati. Kada je isparila skoro sva voda kada iz dinstanog luka i meso - sipajte povrće, pa nalijte 2 litra vode. Dodajte so i ostavite da provri, pa smanjite vatru i ostavite da se tako kuva dok sve ne omekša. Povremeno promešajte.

Kada se sve dobro skuvalo i omekšalo, dolijte vode koliko mislite da treba, ako više volite gušću sipajte manje i obrnuto. Opet vratite na vatru da provri. Za to vreme umutite žumance sa pavlakom.

Kada čorba provri sklonite sa vatre, pa dodajte smesu od jaja i pavlake. Polako sipajte i mešajte. Iscedite sok od limuna i dodajte u čorbu. Na kraju, možete čorbu da pospete seckanim peršunom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading