NAJLEPŠI BUREK NA TURSKI NAČIN PO RECEPTU AJSENUR ALTAN: Spreman za 15 minuta, obavezno probajte!
Ajsenur ima odličan recept za burek koji morate spremati.
Ajsenur Altan je popularna jutjuberka koja je predstavila jedan od najboljih recepata za pripremu bureka. Za razliku od klasičnog načina pripreme u pekari, Ajsenur ga sprema u tiganju, čime postiže manje masnu teksturu. Ovaj recept je posebno primamljiv jer se burek sprema za samo 15 minuta, što ga čini idealnim izborom za brz i ukusan doručak.
Sastojci:
- kore za pitu
- 1 jaje
- 1/3 šolje mleka
- 1/3 šolje biljnog ulja + još za pečenje
- 200 g feta sira ili sitnog sira
- 1 kašičica seckanog peršuna
Priprema:
Zatim podmažite tiganj i ređajte kore duž ivica, tako da prekriju polovinu dna tiganja. Nanesite deo pripremljenog fila preko kora, ravnomerno sve prekrijte.
Sledeći korak je cepkanje i gužvanje kora, koje se zatim umaču u fil i ređaju po tiganju. Nakon toga, počnite da preklapate burek delovima kora koje vire preko ivica tiganja, mažući ih filom. Na kraju prelijte ostatkom fila.
Pokrijte tiganj i pecite na ringli dok burek ne porumeni, zatim ga okrenite i pecite još malo.
Na kraju, poslužite burek uz hladan jogurt, za potpuni užitak.
Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u domaćem bureku sa manje truda i vremena potrebnog za pripremu, a rezultat je ukusan i hrskav burek koji će vas oduševiti svojim jednostavnim, a bogatim ukusom.
(GLOSSY, T.S.R.)
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)