UZ OVAJ TRIK SARMA ĆE BITI PRSTE DA POLIŽEŠ: Svi će vam tražiti recept, ovo SRPSKO JELO svi obožavaju
Uz ove smernice sarma će biti najbolja do sada.
Sarma je tradicionalno jelo koje se nezaobilazno nalazi na prazničnoj i slavskoj trpezi. Može se pripremati u posnoj i mrsnoj verziji, sa različitim sastojcima, ali da bi jelo ispalo preukusno, potrebno je da primenite nekoliko saveta.
Nemojte kupovati već samleveno meso
Važno je izabrati meso i zatražiti da vam se samelje na licu mesta, umesto da kupujete već samleveno meso. Ovo će osigurati svežinu i kvalitet mesa za vašu sarmu.
Probajte kiseli kupus pre savijanja sarme
Pre savijanja sarme, preporučuje se da probate kiseli kupus kako biste ocenili njegovu slanost. Ukoliko je previše slan, možete ga isprati pod vodom kako biste postigli željeni ukus.
Izaberite kupus bez velikih žila
Biranje većih, mekanih listova žute boje, bez velikih žila, doprineće boljem ukusu vaše sarme, piše "UNA".
Važno je da budete strpljivi i da sarmu krčkate polako, na umerenoj temperaturi, kako biste postigli savršen ukus. Nema potrebe da kuvate sarmu 4 ili više sati, već je ključno održavanje umerene temperature tokom procesa kuvanja.
Ne dolivajte naknadno vodu
Izbegavajte dodavanje vode u šerpu nakon početnog kuvanja, kako biste izbegli previše tečnu teksturu sarme.
Podgrevanje neće uticati na ukus
Sarmu možete slobodno podgrevati ili držati u zamrzivaču, jer će njen ukus ostati podjednako savršen čak i nakon ponovnog zagrevanja.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)