KOLAČ SA KOKOSOM I GRIZOM UZ DODATAK BELE ČOKOLADE: Može da bude i POSNO, top ideja za uživanje u sunčanom vikendu (FOTO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Topli dani su pred nama, zato napravite sebi ovu poslasticu i uživajte.

KOLAČ SA KOKOSOM I GRIZOM UZ DODATAK BELE ČOKOLADE: Može da bude i POSNO, top ideja za uživanje u sunčanom vikendu (FOTO)

Foto: Instagram/helena_pudic

Griz kocke sa belom čokoladom su predlog za slatkiš koji možete spremati večeras ili sutra kako biste uz pravu poslasticu uživali tokom toplog vikenda. Bez mnogo truda dobićete poslasticu u kojoj ćete uživati. Takođe, ovaj recept možete napraviti i u posnoj verziji, te je potrebno da onda kupite sojino mleko i posnu belu čokoladu, dok su ostali sastojci isti.

Autorka recepta Helena Pudić objasnila je kako da pripremite ovu poslasticu kod kuće bez mnogo muke. 

Sastojci:

  • litar mleka
  • 100 grama šećera
  • 180 grama griza
  • 100 grama bele čokolade
  • vanilin šećer
  • kokos da uvaljate kolač na kraju

Foto: Instagram/helena_pudic

Griz kokos kocke sa belom čokoladom

Priprema:

U hladno mleko staviti griz, šećer i vanilin šećer. Potom stavite na ringlu i kuvajte na nekoj srednjoj temperaturi dok se sve ne zgusne, ali pazite da vam ne izgori. U taj vruć fil stavite odmah belu čokoladu po izboru. Neka bude izlomljena kako bi se lakše otopila. Fil mešajte dok se čokolada ne otopi u potpunosti i dok smesa ne postane ujednačena. 

Dobijen fil od bele čokolade i griza sipajte u manji pleh. Potrebno je da taj pleh isperete pre toga hladnom vodom, ali ne otklanjajte kapljice koje su ostale. Potom, izlijete smesu i stavite na nekoliko sati u frižider da se stegne. Nakon nekoliko sati kolač se stegao u frižideru, a onda ga secite. Najbolje bi bilo da ga sečete na kocke. Svaku kocku uvaljajte u kokos podjednako.

 

Kolač služite tako ili ga prelijte po želji tamnom čokoladom.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading