PUSTINJSKA OLUJA JE KOLAČ KOJEM NE MOŽEMO ODOLETI: Jednostavan RECEPT će vam vrlo brzo postati omiljeni!
Vreme je da probate ovo savršenstvo.
Kada je reč o desertima, pustinjska oluja je pravo remek delo koje osvaja sva čula. Ovaj kolač nosi u sebi harmoniju ukusa kokosa, čokolade i vanile, stvarajući pravu simfoniju slatkih nota. Priprema ovog deserta je kao stvaranje male oluje slatkog zadovoljstva u vašoj kuhinji.
Penasta kora obogaćena kokosom je ono što daje poseban ukus ovoj torti. Ako vam je ponestalo ideja, ovo može biti idealan recept za vas i vašu porodicu.
Recept za pustinjsku oluju
Sastojci:
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 200 g kokosovog brašna
- 250 g margarina ili putera
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kesice šlaga od vanile
Priprema:
1. Za koru u činiji umutite penasto 7 belanaca pa dodajte 7 kašika šećera.
2. U tu smesu dodajte kokosovo brašno i sjedinite pa sipajte u nauljen kalup i pecite na 180 stepni oko 15 minuta.
3. Dobro umutite 7 žumanaca i 7 kašika šećera.
4. Dodajte margarin i dobro izmešajte. U originalnom receptu fil sa žumancima se ne kuva, ali možete ga skuvati na pari.
5. Čokoladu za kuvanje istopite sa malo, a kad se ohladi, dodajte su smesu sa žumancima.
6. Mikserom umutite oba šlaga prema uputstvu s kesice.
7. Kada se kora ohladi, na nju stavite fil, a preko fila šlag-krem od vanile.
Uživanje u pustinjskoj oluji predstavlja pravu avanturu za nepca, ostavljajući iza sebe miris sveže pravljenih poslastica i toplinu doma. Ovaj desert je više od obične poslastice - to je iskustvo koje se pamti.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)