OVOLIKO SE TAČNO KUVAJU JAJA: Samo tako će ispasti savršena za USKRS - tačna minutaža! (FOTO)
Na slici možete videti kakvo će jaje biti nakon dva, četiri, šest, osam, deset i 15 minuta kuvanja.
Jedna kuvarica je nedavno izazvala veliku pažnju na društvenim mrežama jer je pokrenula raspravu o tome kako treba da izgledaju savršeno kuvana jaja. Osnivačica sajta "The Pantry Mama", Kejt Fribairn iz Zapadne Australije, podelila je grafiku koja detaljno prikazuje koliko dugo treba kuvati jaja u zavisnosti od željene teksture žumanca - da li želite da bude tečno, kremasto ili potpuno čvrsto.
Različite teksture i vreme kuvanja
Različite teksture jaja zahtevaju različito vreme kuvanja, a ova grafika je predstavila spektar od 2 i po do 15 minuta. Neki od fanova su podelili svoje preferencije, pri čemu je jedna žena otkrila da vreme kuvanja jaja zavisi od toga kako ih planira poslužiti. Na primer, ukoliko se jaje koristi za tost, ona ga kuva dva i po minuta, dok je vreme kuvanja devet minuta ukoliko se jaje koristi za sendvič od jaja, salatu i majonez, piše "Ona".
Kako je objašnjeno, vreme kuvanja jaja direktno utiče na teksturu. Na primer, nakon dva minuta, belance će biti kremasto, dok će žumance i dalje biti sirovo. Sa svakim dodatnim minutima kuvanja, tekstura se menja - od kremaste, preko delimično kuvane, do potpuno čvrste konzistencije. Ako ne želite da išta curi, onda jaja kuvajte oko 15 minuta. Posle sedam minuta, belance je čvrsto, a sredina blago kremasta. Tek negde između 13 do 15 minuta i žumance i belance će biti skuvano.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)