PEČENO SVINJSKO MESO IZ RERNE: Sočno i mekano kao ispod sača, svaki SRBIN ovo voli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savršeno sočno i ukusno meso, obrok koji se pamti.

PEČENO SVINJSKO MESO IZ RERNE: Sočno i mekano kao ispod sača, svaki SRBIN ovo voli!

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom

Pečeno meso iz rerne na ovaj način zahteva vreme, ali i trud, tako da izdvojite tri sata i nećete se pokajati. Meso pripremljeno nalik saču, sigurno će vam se dopasti, a uz dodatak povrća biće još sočnije, lepše i ukusnije. 

U ovom receptu nije potrebno da budete nmnogo vešti, već da samo imate strpljenja. Osnova recepta je svinjski vrat, a povrće možete kombinovati po želji, u zavisnosti od onoga šta i kako volite.

Sastojci:

  • 1600 g svinjskog vrata bez kosti
  • 500 g šampinjona
  • 2-3 šargarepe
  • nekoliko krompira
  • biber, začin i so
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 crvena paprika

Foto: YouTube/Kuvajte sa Stašom

Svinjsko meso iz rerne, recept

Priprema:

Meso iseći na četiri velika dela, a onda ga usoliti i dodati začine po izboru sa svih strana pojedinačno. Usoljeno meso prebaciti u veliku šerpu koja je namazana mašću. Staviti da se peče na pola sata u rernu na 220 stepeni, a ako vam je slabija rerna na 250 stepeni.

Dok se meso peče secite povrće na kockice, a onda i luk slobodno na krupnije komade. Nakon pola sata pečenja, meso izvadite iz rerne, a onda dodajte povrće koje ste isekli. Poklopite povrće poklopcem od šerpe i pecite na 250 stepeni oko sat vremena. Posle sat vremena okrenite povrće i meso. Savet je da ne dodajete tečnost jer su meso i povrće već pustili svoje sokove. Vratite u rernu na sat vremena oko 200 stepeni bez poklopca. Sve ukupno se peče oko tri sata.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading