U OVO VREME NIKAKO NEMOJTE JESTI JABUKE: Evo zbog čega mogu biti kontraproduktivne za vaše telo!

Autor:

Lifestyle

21.03.2024

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jabuka - voće koje ima svoje vreme.

U OVO VREME NIKAKO NEMOJTE JESTI JABUKE: Evo zbog čega mogu biti kontraproduktivne za vaše telo!

Foto: pixabay.com

Jabuke su definitivno jedno od najzdravijih voća koje možemo uneti u našu ishranu. Sa svojim bogatstvom dijetalnih vlakana, antioksidansa, vitaminom C, kalijumom, vitaminom A i vitaminom B6, jabuka pruža brojne zdravstvene benefite. Osim toga, ona je idealna opcija za niskokaloričnu užinu. Međutim, postoji određeno vreme kada konzumiranje jabuke može postati kontraproduktivno za naše telo.

Najgore vreme za konzumiranje jabuke

Najgore vreme za konzumiranje jabuke je noću, kada se naš metabolizam usporava i telo ulazi u fazu odmora. U tom periodu, telo nije u mogućnosti da razgradi hranljive materije u jabuci, te na kraju dolazi do njihovog izbacivanja.

Zašto je jutro najbolje vreme?

Jutro je optimalno vreme za konzumiranje jabuke iz više razloga. Konzumiranje jabuke ujutru smanjuje rizik od dijabetesa, srčanih bolesti i gojaznosti, dok istovremeno može pomoći u održavanju zdrave težine i povećanju energije tokom dana. Visok sadržaj vlakana u jabuci takođe doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog sistema, čime se obezbeđuje osećaj sitosti do sledećeg obroka.

Na šta još treba da pazite?

Iako je jutro najpogodnije vreme za konzumiranje jabuka, treba imati na umu da je veče takođe period kada treba izbegavati ovo voće. Dodatno, nakon vežbanja, konzumiranje jabuke može biti nepovoljno jer telu su potrebni proteini za oporavak mišića i ugljeni hidrati za obnovu energije. Konzumiranje jabuke u tom periodu može dovesti do razgradnje šećera u krvotok, umesto efikasnog oporavka tela. Stoga, iako je jabuka izuzetno zdrava, važno je obratiti pažnju na optimalno vreme za njeno konzumiranje kako bismo iskoristili sve njene benefite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading