RUČAK ZA SAMO 1.000 DINARA - ODUŠEVIĆETE CELU PORODICU: Sa pilećim MESOM i ovim povrćem, biće kao iz restorana!
Vreme je da uštedite, ali i da se lepo najedete.
Planirate ručak koji će biti jednako ukusan kao jelo iz restorana, ali bez trošenja previše vremena i novca? Imamo idealan recept za vas koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i ekonomičnošću. Ovaj recept kombinuje povrće i pileće meso, a ukoliko želite da dodatno uštedite, možete koristiti batake i karabatake umesto pilećih fileova.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 4 jajeta
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 pileća filea (ili batak i karabatak)
- 200 ml mleka
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 crni luk
- 150 g tvrdog sira
Priprema:
1. Tikvicu isecite na kolutove, posolite i ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi pustila vodu. Nakon toga, dobro ih obrišite ubrusom.
2. Pileće meso isecite na kockice i stavite u posudu, prelijte mlekom i pokrijte providnom folijom, ostavljajući da odstoji 10 minuta.
3. Uzmite manju okruglu posudu, okrenite je naopako i obložite aluminijumskom folijom, savijajući krajeve oko posude. Alternativno, možete koristiti manju tepsiju.
4. Poređajte tikvice u posudu, začinite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Dodajte iseckani crni luk preko tikvica, a zatim dodajte meso. Posolite i pobiberite po ukusu.
5. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i prelijte preko slojeva u posudi. Pospite rendanim sirom.
6. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Ovaj recept će vam omogućiti da brzo i jednostavno pripremite ukusan ručak koji će vas oduševiti. Isprobajte ga i uverite se sami!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)