RECEPT ZA PITU OD KOKOSA: Ništa sočnije niste probali, baklava ide u ZABORAV!

Autor: M.O.

Lifestyle

04.03.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oduševićete se koliko je ukusna.

RECEPT ZA PITU OD KOKOSA: Ništa sočnije niste probali, baklava ide u ZABORAV!

Foto: youtube/printscreen/Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

Retko da u našoj zemlji postoji osoba koja ne voli pitu. Bilo da su slane ili slatke, veoma često će se naći na našoj trpezi. 

Ako želite pitu na nešto drugačiji način, jedno je sigurno - ova će vas oduševiti. 

Ljubitelji baklave, spremite se, jer je ovo nešto slično, ako ne i bolje. Pravi se nikad jednostavnije od gotovih kora. 

Najbolja je kada je napravite dan ranije, pa ostavite da prenoći, jer će tad najbolje da upije sav sirup. Savršeno se slaže uz šoljicu kafe i popodnevno druženje sa prijateljima. 

Republika

Foto: youtube/printscreen/Mijesi peci sijeci Moja kuhinjica

Ovakvu pitu još niste probali

Recept za pitu od kokosa 

Sastojci:

  • 6 kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 250 ml jogurta
  • 150 g kokosa
  • 1 prašak za pecivo
  • malo ulja

Za sirup:

  • 300 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 ml vode
  • sok od jednog limuna

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom da postanu penasta, pa dodajte ulje, jogurt, kokos i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite da se sastojci lepo povežu. Raširiti jednu koru, malo je pouljiti pa staviti odozgo drugu koru, zatim bogato premazati filom. Savijte malo ivice, da vam fil ne iscuri, pa pažljivo uvijte u rolat. Postupak ponovite i sa preostalim materijalom. Ređajte u uljem podmazan pleh.

Oštrim nožem isecite na parčiće, pa svaku rolnicu malo premažite uljem i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta. Dok se pita peče napravite sirup za prelivanje. U šerpicu sipajte šećer i odu, pa zagrevajte na umerenoj vatri uz konstantno mešanje da se šećer rastopi. kada počne da vri sipajte limunov sok, kuvajte još minut, dva, pa sklonite sa šporeta. Kada je pita pečenja prelijte je još uvek toplim sirupom i ostavite da dobro upije. Najbolje je da je ostavite preko noći, a da je služite sutradan.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading