TORTA OD SIRA JE MNOGIMA NAJOMILJENIJA: Spremite je po OVOM receptu i nećete pogrešiti, jedno je jako bitno!

Autor: M.O.

Lifestyle

27.02.2024

12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma se brzo i lako pravi, iako deluje komplikovano.

TORTA OD SIRA JE MNOGIMA NAJOMILJENIJA: Spremite je po OVOM receptu i nećete pogrešiti, jedno je jako bitno!

Foto: YouTube/Printscreen/The Terrace Kitchen

Svi znamo da je "čizkejk" jedna od najpoznatijih torti ikada. Ova neodovilja slatko kisela poslastica je idealna za sve koji vole voćne i osvežavajuće slatkiše

Ono što je idealno za tortu od sira jeste to da vam nije potrebno previše kulinarskog iskustva. Svako može da je napravi, jedino je bitno ispratiti recept

Napravite pravu tortu od sira

Republika

Foto: YouTube/Printscreen/The Terrace Kitchen

Torta od sira i voća koja će sve raspametiti

Sastojci

Za koru

  • 300 g mlevenog keksa
  • 150 g istopljenog maslaca
  • 5 kašika mleka

Za beli fil

  • 400 g neslanog sira
  • 10 g želatina
  • 6 kašika vode
  • 120 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 500 ml slatke pavlake

Za voćni fil:

  • 450 g crvenog voća 
  • 10 g želatina
  • 6 kašika vode
  • 100 ml vode
  • 10 g vanilin šećera
  • 4-6 kašika šećera

Kalup od 26cm (može i od 24 cm)

Priprema:

Prvo pripremite voćni fil

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme… U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta. Želatin zagrejte, ali nemojte da vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.

Priprema biskvita

U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.

Priprema belog fila

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne. Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).

Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati. Ukoliko ne želite da vam se voćni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading