BALON LEPINJE SPREMNE SU ZA PET MINUTA: Nećete im odoleti koliko god vodili računa o ishrani
Doručak koji obožava svaka porodica u Srbiji.
Balon lepinje su tradicionalno jelo bez koga je obrok u prosečnoj srpskoj porodici nezamisliv. Vole ga kako stariji tako i mladi, a dodaci poput kajmaka i čvaraka su nazaobilazni. Ne propustite priliku da ih spremite po ovom receptu i uživate u ukusu toplog testa sa sočnim sastojcima.
Sastojci:
- 240 grama brašna (dve šolje)
- kašika šećera
- kašika soli
- 480 mililitara vode
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, so i šećer. Sve sjedinite ručnom mutilicom. Potom dodajte dve čaše vode. Mešajte dok se smesa ne ujednači, i trebalo bi da bude retka. Potom sipajte jednu kašiku ulja. Ponovo sve sjedinite ručnom mutilicom. Zagrejte ringlu na srednju jačinu. Nauljite tiganj, a da biste se osigurali da se testo neće zalepiti, koristite teflonski tiganj. Stavite ulje, razmažite i onda ga pokupite salvetom. Uzmite jednu kutlaču smese i sipajte u tiganj. Smesu u tiganju nemojte razlivati. Pržite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.
Kada testo krene da "bubri", onda ga okrenite i pržite i sa druge strane. Za nekoliko minuta, lepinja je pržena. Od ove smese dobićete oko pet, šest lepinjica.
Filujte ih po želji, a sastojke možete prilagođavati sopstvenom ukusu ili onome što vole vaši gosti, ako ste ih namenili njima.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Pročitajte i...
BONUS VIDEO:
Komentari (0)