RECEPT ZA TOPLI ZIMSKI SMUTI: Vratiće vam energiju za svega par MINUTA, toliko je UKUSAN da ćete ga svaki dan praviti!
Probajte ovo već danas.
Ako ste u nedoumici kako sa započnete dan, najbolja odluka za to jeste smuti. Ključ zdravog života je svakako uravnotežena ishrana, a najbolje od svega je što smuti možete jesti u bilo koje doba dana.
Najbolje od svega je to što ga možete kombinovati sa voćem i povrćem po želju, a samim tim važe za veoma zdrave obroke.
Možete ga poslužiti u čaši sa slamkom u hladnijom verziji koje će vas razbuditi i osvežiti. Najčešće i viđamo baš takve, hladne smutije, ali možemo napraviti i toplu varijantu koja će vas utopliti i ušuškati. Na vama je, šta vam je potrebnije u datom momentu.
Najvažnije od svega je to što ćete dobiti dozu energije koja nam je zbog svakodnevnog života preko potrebna.
Recept za zimski smuti
Sastojci:
- 2 šoljice kefira
- 1 naseckana jabuka
- 1 naseckana kruška
- 1 naseckani krastavac
- 1 šoljica naseckanog spanaća
- pola naseckanog avokada
- 2 naseckana korena celera
- 1 kašičica rendanog đumbira
- sok od jednog limuna
Priprema:
Gore navedene sastojke izmešajte u blenderu i napravite smuti koji će vas pročistiti iznutra.
Recept za topli smuti
Sastojci:
2 šolje bademovog mleka
1 šolja ovsenih mekinja
1 kašika putera od kikirikija po želji
1/2 kašike meda
1/2 banane
2 kašike kakaoa za kolače
1/2 kašičice ekstrakta vanile
1/3 kašičice muškatnog oraščića
Priprema:
Idealno bi bilo ostaviti mekinje u mleku preko noći da se namoče. Ako ne želite da spremate unapred, ujutru ih kuvajte u mleku dok ne upiju svu tečnost. Stavite sastojke u blender i sve dobro izmiksajte. Ako je potrebno, dodajte još mleka ili malo vode ako je smuti još uvek pregust. Poslužite odmah i ukrasite seckanom čokoladom i ovsenim pahuljicama.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)