KOLAČ OD DVE JABUKE BEZ BRAŠNA: U Nemačkoj svi znaju za ovaj slatkiš, spremite ga već danas!
Poslužite uz čaj ili kafu.
Kolač od brusnice i dve jabuke koji je popularan u Nemačkoj sada možete spremiti i vi. Nema dodatog šećera i brašna zbog čega deluje malo zdravije od drugih tradicionalnih srpskih slatkiša, a poseban ukus ima kada se služi uz čaj. Priprema je jednostavna, a umesto brašna osnova recepta su ovsene pahuljice.
U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- 2 jabuke
- jedna šolja ovsenih pahuljica (srednje veličine)
- 50 grama badema
- ekstrakt vanile
- 50 grama maslaca
- brusnica
Priprema:
Jabuke oljuštite od kore i sitno iseckajte na kockice. Potom tako sitno iseckane jabuke ubacite u blender. Isitnite do kašaste strukture. Onda u blender ubacite ovsene pahuljice takođe da ih izmeljete. Sameljite ih do praškaste strukture, a onda u ovsene pahuljice dodajte badem. Ponovo sve zajedno sameljite u blenderu.
Prebacite samlevene ovsene pahuljice u činiju, potom dodajte ekstrakt vanile oko malu kašičicu i izblendirane jabuke. U smesu dodajte otopljeni maslac i sjedinite sve kašikom.
Možete kolačiće peći u plehu na papiru za pečenje ili u kalupu. Ako pečete u plehu stavite malo ulja ispod smese. Potom, ulje razmažite četkicom. Smesu oblikujte tako da izgleda kao keks.
Pre pečenja na vrh keksa dodajte po oko tri brusnice, možete i više ako volite da ukus bude bogatiji.
Stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)