POSNI SLANI ŠTAPIĆI SA PIVOM: Uz dodatak susama potpuno će vas očarati, napravite ih kao dodatak PRAZNIČNOJ TRPEZI
Sigurno ste ih bar jednom do sada jeli.
Slani štapići su odličan način da uživate u testu na današnji dan. Posni štapići spremaju se veoma jednostavno. Testo se formira prvo mikserom, a onda rukama. Kada se testo dobro izmesi onda se doda susam kako bi bilo mnogo ukusnije i lepše. Peče se veoma kratko, te će te na trpezi ubrzo imati slane štapiće.
Možete ih napraviti danas i uživati u njima ili ih spremiti za Badnje veče i poslužiti gostima.
Odlično se kombinuju uz tradicionalna jela koja Srbi služe za praznike.
Sastojci:
- 200 mililitara ulja
- 200 mililitara piva
- jedna kašika soli
- 1 prašak za pecivo
- 500 grama brašna
- 100 grama susama
Priprema:
U činiji pomešajte ulje i pivo, a onda umutite mikserom. Dok mutite dodajte kašiku soli i prašak za pecivo. Brašno dodajte kašiku po kašiku dok sve mutite mikserom. Kada je testo umućeno mikserom pokrijte krpom i ostavite ga tako 10 minuta.
Testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu. Mesite ga rukama oko pet minuta. Povremeno dodajte brašno i mesite. Testo rasklagijajte što više možete, potom pospite susamom. Susam rukama utisnite.
Testo presecite po sredini, a onda ga formirajte na trake. Savijajte testo, pa štapiće prvo stavite na papir za pečenje. Dobijene štapiće pecite u prethodno zagrejanoj rerni.
Pecite na oko 200 stepeni 15 minuta sve dok ne dobiju zlatnu boju. Kada se ohlade prebacite ih na tanjir i poslužite.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)