KREMASTA PRAZNIČNA SALATA SA PILETINOM I JAJIMA: Svima dobro poznata zbog fantastičnog ukusa - OBAVEZNA JE NA TRPEZI!
Ukusna salata tradicionalno se priprema za svaki važan praznik.
Salata za praznike je tradicionalno jelo koje se priprema kako za doček Nove godine tako i za Božić. Ova salata se obično pravi od mesa, pavlake, jaja, susama i testenine. Salata daje trpezi posebnu čar i u svakom zalogaju ćete uživati.
Pored ove klasične pileće salate, probajte metropol salatu.
Sastojci:
- 230 grama mesa
- 80 grama testenine
- 120 grama pilećih prsa
- tri kašike susama
- 300 grama kisele pavlake
- dva kuvana jajeta, a ukupno su vam potrebna tri
Priprema:
Pileće belo meso skuvajte u slanoj vodi. Otprilike to je pola kašičice soli na pola litra vode. Skuvano belo meso nožem istinite što više. Meso je najbolje da se ohladi, pa da se tek onda seče, kako ne biste stvavljali vruće meso uz pavlaku ili bilo koji drugi proizvod. Samo dva kuvana jajeta iseckajte, treće je potrebno za vrh kao dekoracija.
Sada dodajemo pileća prsa salamu. Seckate je takođe na kockice, sitnije ili krupnije. Sve to pomešajte u jednoj velikoj činiji. Potom dodajte so, kiselu pavlaku i prohlađene, skuvane makarone. Takođe, makarone je potrebno skuvati slanoj vodi, slično kao meso. Baš zato što je sve kuvano u slanoj vodi dodaje se u činiju samo prstohvat.
Da bi salata bila malo ređa dodajte jogurt, a za lepši ukus u smesu sipajte blago propržen susam.
Salata je gotova! Na vrh izrendajte jedno jaje, ali ovo je korak koji možete preskočiti, ako ne želite. Prebacite je u neku dekorativnu činiju i poslužite gostima za praznike.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)