SALATA BOLJA I OD RUSKE: Kobasica joj daje poseban ŠMEK, mnogima će biti na novogodišnjoj trpezi!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

29.12.2023

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je jednom probate, sve ostale salate će pasti u zaborav.

SALATA BOLJA I OD RUSKE: Kobasica joj daje poseban ŠMEK, mnogima će biti na novogodišnjoj trpezi!

Foto: YouTube/Printscreen/ Галина Кухня

Tokom praznika, ruska salata je neizostavna, a ove godine vam predlažemo da isprobate varijaciju sa kobasicom. Ova verzija je još jednostavnija od klasične ruske salate jer ne zahteva kuvanje povrća, dok ukus ostaje fantastičan.

Dakle, ako tražite recept za salatu koja će oduševiti sve, obavezno isprobajte ovu. S druge strane, ako se pridržavate Božićnog posta i želite posni recept, preporučujemo da probate posnu salatu sa suvim grožđem i orasima.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen/ Галина Кухня

Mnogima će ova salata postati broj jedan

 

 

Sastojci:

  • 3 jajeta 
  • 30 g mladog luka 
  • 1 krastavac 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 50 g kobasice 
  • 150 g graška u konzervi 
  • Za preliv: 
  • 4 kašike pavlake 
  • 2 kašičice senfa 
  • listovi zelene salate

Recept za salatu sa kobasicom - bolja od ruske: 

Umutite jaja koja ste posolili, pa ispržite. Isecite na sitne komade. U posudi pomešajte iseckani mladi luk, krastavac, kajganu, kobasicu, grašak u konzervi, pa posolite i pobiberite. Sipajte pavlaku i senf i lepo promešajte, pa dodajte malo sitno seckanog tvrdog sira. Na tacnu stavite zelenu salatu, pa sipajte salatu i poravnajte. Ukrasite preostalim seckanim sirom. Poslužite salatu. 

Posna salata sa orasima 

Sastojci:

  • 230 g kuvane cvekle
  • 200 g šargarepe
  • 40 g suvog grožđa
  • 40 g oraha
  • 1 veći čen belog luka
  • 4 kašike posnog majoneza
  • so po ukusu

Priprema:

Suvo grožđe za posnu salatu prelijte ključalom vodom, pa ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte malo soli. Iseckajte orahe, beli luk, a šargarepu izrendajte. Izrendajte skuvanu cveklu i dodajte prstovat soli, pa je pomešajte sa belim lukom. Dodajte prstohvat soli u izrendanu šargarepu, pa je pomešajte sa suvim grožđem. U većoj čini, prvo rasporedite šargarepu sa grožđem, potom 2 kašike posnog majoneza, preko stavite cveklu sa belim lukom. Ponovo rasporedite 2 kašike posnog majoneza, pa ukrasite posnu salatu iseckanim orasima. Preporučujemo i posnu salatu sa dve vrste ribe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading