SPREMITE RIBU KAO IZ RESTORANA: Hrskava i SOČNA gotova je za svega 20 minuta!
Ne morate više da se brinete da li će riba na kraju ispasti dobro.
Božićni post je u toku, što znači da većina ljudi sada posti. Riba je većinskim delom meniju, a ono što sve muči, jeste kako je spremiti da ona bude kao iz restorana.
Ako ne želite da se mučite i rizikujete, naravno da uvek možete kupiti gotovu, ali svi znamo da je najukusnija ona koja se sprema kod kuće.
Mnogi ljudi kupuju zamrznutu ribu, a ona je, u odnosu na onu svežu, ipak malo komplikovanija za pripremu. Izbor je svakako na vama.
Takođe postoji neudomica da li peći zamrznutu ribu ili je ipak potrebno da je odmrznute
Neke domaćice tvrde da zamrznute filete nije neophodno odmrzavati, već da odmah možete da ih pohujete ili pržite. Ipak, ukoliko ribu niste odmrzli, nemojte je pržiti u dobro zagrejanom ulju, već u ulju koje je poluzagrejano.
Za koju god ribu da se odlučite, bilo da je sveža ili u filetu, ovaj recet će vam pomoći da je spremite zasita jednostavno bez neprijatnih mirisa i prženja.
Sve što treba da uradite je da utrljate začine i ispečete je, a ona će biti aromatična i ukusna!
Sastojci:
- 2 fileta ribe po želji
- 1 kašičica senfa u prahu
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1/2 kašičice tucane paprike
- so, biber
- krekeri
- peršun
Priprema:
Filete premažite uljem sa obe strane i posolite. Senf, slatku papriku, tucanu papriku i biber pomešajte, pa utraljajte u filete. Krekere izdrobite i pomešajte sa seckanim peršunom, pa propržite. Stavite preko fileta, ali ovo ne morate ako ne želite. Stavite u tepsiju i pecite na 180°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)