POSNE SARME SA TUNJEVINOM: Prste ćete polizati koliko je ukusna, neće joj odoleti ni najveći GURMANI!
Koliko god da izgleda čudno, odlična je kombinacija.

Foto: youtube/printscreen/SEMBERSKA KUHINJA
Sarme su omiljeno jelo mnogih ljudi, a s obzirom na to da trenutno traje Uskršnji post, predlažemo vam da isprobate posnu varijantu. Umesto klasičnog nadjeva, kiseli kupus možete napuniti filom od tunjevine, pirinča i oraha, a po želji možete dodati i povrće, suvo voće ili ribu. Takođe, za laganiju verziju, možete koristiti i slatki kupus.
Uživajte u ovoj ukusnoj posnoj varijanti sarmi koja će zadovoljiti svačiji ukus tokom posta.
Sastojci:
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 200 g pirinča
- 100 g pečuraka
- 400 g tunjevine
- kiseli kupus

Foto: shutterstock
Za preliv:
- 1 kašičica slatke paprike
- 3 čena belog luka
- voda
Priprema:
Crni luk i praziluk sitno iseckajte, pa propržite na ulju. Kada omekša dodajte i seckanu šargarepu, kao i pečurke. Posolite. Zatim dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Dobro promešajte. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv koje ste napravili tako što ste pomešali mleveni beli luk, vodu i slatku papriku. Pecite na 200°C oko 30 minuta.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)