SOČNI PILAV SA PILETINOM I PAVLAKOM: Recept za ručak koji će obožavati cela porodica
Jelo koje ćete brzo pripremiti, čak i ako ste početnik u kuhinji!
U hladnim jesenjim danima ništa vas bolje neće ugrejati od toplog ručka koji nije težak za želudac. Pilav sa piletinom je idealno rešenje, jer ćete ga lako i brzo pripremiti, veoma je hranljiv i drži sitost.
Mete ga posliti uz turšiju, kiseli kupus, salatu od cvekle ili salatu od svežeg kupusa.
Sastojci:
- 400 g pilećeg mesa
- 150 g pirinča
- 2 šargarepe
- 1 koren celera
- 3 glavice crnog luka
- 3 krompira
- 2 praziluka
- so, biber
- 100 ml neutralne pavlake za kuvanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu, pa dodajte pileće meso iseckano na krupnije kocke. Kuvajte dok meso ne omekša i ostavite posudu sa strane. Ne prolivajte vodu u kojoj ste kuvali meso, ona će vam biti potrebna za nalivanje pilava.
Oljuštite špargarepu, crni luk, krompir i celer, pa sve iseckajte. Operite praziluk, odstranite mu "brkove" i takođe ga iseckajte.
U veću šerpu sipajte ulje tako da prekrije dno, pa je stavite na ringlu. Kad se ulje zagreje, spustite crni luk, šargarepu i celer, pa dinstajte. Kad je povrće upola dinstano dodajte praziluk i iseckan krompir, pa nastavite da dinstate dok sve povrće ne omekša. Po potrebi dolivajte vodu.
Dodajte pirinač, zalijte vodom u kojoj se kuvalo meso, pa kuvajte dok pirinač ne omekša. Potom dodajte meso, so i biber, pa prelijte pavlakom za kuvanje i spustite u rernu da se zapeče desetak do 15 minuta.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)