DOMAĆI SLANCI KAO IZ PEKARE: Od njih miriše cela kuća, bolji i od kupovnih!
Možete ih poslužiti uz različite umake, kao što su paradajz sos, kiselo mleko ili običan jogurt.
![DOMAĆI SLANCI KAO IZ PEKARE: Od njih miriše cela kuća, bolji i od kupovnih!](/data/images/2023-10-25/542107_slani-stapici_f.webp?timestamp=1698391800)
Foto: YouTube/Printscreen/Aurora Recepti
Evo jednostavnog recepta za pripremu slanih štapića, koji su odlična grickalica ili dodatak uz različite umake. Ovaj recept će vam pomoći da uživate u preukusnom slanišu, a biće još lepše ako dodate predložene začine.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 1/2 šolje maslaca (ili margarina), iseckanog na kockice
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice belog šećera
- 1/4 kašičice sušenog origana (po želji)
- 1/4 kašičice sušenog ruzmarina (po želji)
- 1/4 kašičice susama ili semenki lana za posipanje (po želji)
- jaje (za premazivanje)
Foto: Privatna arhiva
Priprema:
Prvo zagrejete rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi, pomešajte brašno, so, prašak za pecivo, šećer kao i origano i sušeni ruzmarin.
Dodajte iseckani maslac (ili margarin) u suve sastojke i trljajte rukama dok ne dobijete mrvice slične hlebu. Postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete glatko testo.
Razvaljajte testo na ravnu površinu posutu brašnom, tako da bude debljine otprilike 0,5 cm.
Izrežite testo na trake širine oko 2 cm i dužine po želji.
Premažite trake umućenim jajetom i pospite ih susamom ili semenkama lana ako želite.
Stavite trake na pleh i pecite ih u prethodno zagrejanoj rerni 15 - 20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđe. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)