EVO KOLIKO SOLI IDE NA DESET LITARA VODE ZA KISELI KUPUS: Domaćice stalno OVO rade, a prave ogromnu GREŠKU!

Autor: M.O.

Lifestyle

22.10.2023

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jednostavno pravilo koje će dati pravi ukus kupusu.

EVO KOLIKO SOLI IDE NA DESET LITARA VODE ZA KISELI KUPUS: Domaćice stalno OVO rade, a prave ogromnu GREŠKU!

Foto: youtube.com/ Bokina kuhinja

Mnoge domaćice danas biraju kupovni kiseli kupus jer smatraju da je proces domaćeg kiseljenja previše komplikovan i da neće uspeti kako treba.

Ako pravite kiseli kupus prvi put ove godine ili ste iskusna domaćica koja želi biti sigurna u pravilnu upotrebu soli i pripremu rasola, evo saveta o tome koliko soli treba dodati na deset litara vode.

Neki vole malo slaniji kiseli kupus, dok drugi preferiraju manje soli. Bez obzira na vaše želje, postoji optimalna količina soli koju treba dodati. Na deset litara vode preporučuje se dodavanje 400 grama soli.

Republika

Foto: Shutterstock

Kada kiselite kupus bitno je koliko soli stavljate

 

Ako koristite bure od 20 litara, jednostavno udvostručite količinu soli. Još jedna bitna stvar je vrsta soli koju koristite.

Da biste postigli ukusan kiseli kupus, predlažemo upotrebu krupne morske soli koja se treba potpuno rastvoriti u vodi pre nego što je sipate u bure.

Savet koji će vam pomoći u pripremi kiselog kupusa jeste i odabir pravog posuđa. Najbolje je koristiti drvene ili staklene posude za kiseljenje, izbegavajte metalne ili plastične, jer mogu uticati na kvalitet kiseljenja i ukus kiselog kupusa.

Takođe, pripazite na čistoću i higijenu svih alatki i posuda koje koristite. Pravilna higijena je ključna za uspešno kiseljenje i sprečavanje neželjenih bakterija.

Na kraju, budite strpljivi i sačekajte da kupus fermentiše. Kiseli kupus će postati ukusan nakon nekoliko nedelja fermentacije. Tako da, iako proces možda deluje složeno na početku, pravilnim merama i strpljenjem možete uživati u domaćem, ukiseljenom kupusu koji će zadovoljiti vaš ukus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading