MINI KROFNICE SA KOMPOTOM OD VIŠANJA: Testo ne mora da naraste, a priprema se u činiji! (FOTO)
Neobičan recept za kolač sa višnjama.
Pa prvi pogled preukusan kolač priprema se od testa iz činije i kompota od višanja. Ne morate čekati da testo naraste već je dovoljno samo da se nakon pečenja ohladi. Uživaćete u poslastici za koju do sada sigurno niste čuli.
Priprema:
U 350 mililitara vode stavite 75 grama putera i sve zajedno otopite na tihoj vatri. U to dodajte 230 grama brašna. Kuvajte tako četiri minuta, a smesa treba da bude nalik pireu. Prebacite u činiju, dodajte tri jaja i mutite mikserom. Kada umutite dodajte 6 grama sode bikarbone. Smesu prebacite u špric. Pravite testo kao na fotografiji ispod.
Pecite na 180 stepeni oko 35 minuta.
Za dalji recept treba vam kompot od višanje. Sok odvojite od voća. U šerpu sipajte sok i dodajte tri kašike šećera. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Nakon nekoliko minuta dodajte višnje. Kada se skuvalo sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Kada se ispeklo testo ostavite još pola sata da se ohladi.
U činiji pomešajte 500 mililitara mleka sa tri kesice slatke pavlake, a onda sve umutite mikserom dok struktura ne postane gusta. Smesu prebacite takođe u špric. Testo presecite na pola. Na dno stavite smesu od slatke pavlake. Preko stavite višnje po jednu punu kašiku. Sve ponovo pokrijte filom. Stavite kapicu od testa na vrh.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)