IZDAŠNI TROUGLIĆI GOTOVI ZA SEDAM MINUTA: Recept za testo koje se sprema u POSUDI, trik je u dodatom LUKU (FOTO)
Prelepi trouglići sa prazilukom su odličan predlog za doručak ili večeru.

Foto: YouTube/Lina'nın Yemek Tarifleri
Testo iz posude koje se sprema za tili čas neka bude već večeras na vašem jelovniku. Sastojke je potrebno spojiti u jednoj posudi, a potom umesiti rukama. Sve se peče u vrelom ulju, a kada dobije zlatnu boju, samo ih treba okrenuti i ostaviti da se ocede od viška ulja na ubrusu.
Sastojci:
80 grama sira (nekog mekanog)
80 grama čedar sira
Dva jaja
Tri pruta praziluka
Peršun svež
90 mililitara mleka
360 grama brašna
10 grama praška za pecivo
Priprema:
Izgnječite 80 grama sira, a potom dodajte 80 grama čedar sira. Sjedinite sa dva jaja i tri pruta seckanog praziluka. Po ukusu dodajte sitno seckan peršun. Oko 90 mililitara mleka sipajte u činiju. Smesu posolite i dodajte oko 360 grama brašna i 10 grama praška za pecivo. Zamesite testo rukama. Formirajte loptu od testa, prebacite ja na pobrašnjenu radnu površinu.
Foto: YouTube/Lina'nın Yemek Tarifleri
Testo podelite na dva dela i premesite ga. Loptu koju ste napravile rasklagijajte. Razvucite testo, ali ne da bude previše tanko i podelite na osam delova. Isecite na trouglove i isto uradite i sa drugom lopticom. Stavite tiganj da se zagreje na ringli i dodajte 200 mililitara ulja. Kada se ulje zagreje stavljajte jedan trouglić i pržite. Nakon što je dobio zlatnu boju okrenite i pržite na drugoj strani.
Služite uz neki sos po izboru. Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)