POSNA MIMOZA SALATA PO TURSKOM RECEPTU: Ova verzija mnogo je jeftnija od mrsne
Ova ukusna salata je specijalitet turske kuhinje, a priprema se od nekoliko namirnica.
Glavni sastojci mimoza salate najčešće su kuvana jaja, krompir, šargarepa i grašak. U nastavku možete pronaći jednostavan recept kako napraviti ovu salatu:
Sastojci:
2 kuvana jaja
2 kuvane šargarepe
Jedna šoljica kuvanog graška
2 kašike posnog majoneza
Jedna kašika biljnog jogurta
So i biber
Po želji dodajte tunjevinu.
Priprema:
Prvo skuvajte jaja i oljuštite ih. Zatim iseckajte jaja na male komadiće. Kuvani krompir ogulite i isecite na sitne kockice. Šargarepu ogulite i narendajte ili naseckajte na sitne kockice. Kuvani grašak procedite.
U veliku činiju za salatu stavite kuvana jaja, krompir, šargarepu i grašak. Dodajte majonez i jogurt i dobro izmešajte sastojke. Konzistenciju salate možete prilagoditi prema svom ukusu.
Ako želite kremastiju strukturu, možete dodati još majoneza. Stavite takođe so i biber po ukusu. Po želji dodajte limunov sok i senf.
Salatu stavite na tanjir za posluživanje, a možete ju ukrasiti narendanom šargarepom ili zeljem.
Mimoza salata poslužuje se hladna i lagana je, a preferira se posebno u letnjim danima.
Uživajte u jelu!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)