PRAVE PEKARSKE PANCEROTE IZ RERNE: Punjeno pecivo bolje i od SRPSKIH UŠTIPAKA
Spremite omiljeno punjeno testo.
Proizvodi od testa uvek zauzimaju neke od prvih mesta. Malo šta može parirati mekanom testu sa šunkom i kačkavaljem. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
40 grama kvasca
250 mililitara mleka
600 grama brašna
100 mililitara ulja
Sastojci za fil po želji
Priprema:
Kvasac pomešajte sa dve kašike šećera. Prelijte sa mlekom i ostavite 10 minuta. Dodajte to brašnu. Sipajte još 200 mililitara vode i ulje. Mešajte i dodajte potom dve kašike soli. Prvo promešajte kašikom, a potom rukom. Formirajte loptu od testa uz povremeno dodavanje ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji oko 30 minuta. Testo premesite na pobrašnjoj radnoj površini. Podelite ga na dva dela i ponovo mesite. Vadite čašom ili modlom krugove od testa. Na sredinu testa stavite fil po želji, na primer kačkavalj, šunku i kečap.
Preklopite testo i zatvorite ga viljuškom. Pancerote prebacite u pleh obložen pek papirom, i premažite umućenim jajetom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)