ORIGINALNA BUGARSKA PITA SA KROMPIROM: Kakvu niste dugo probali, ovakva NE MOŽE da se kupi!
Bugarska pita je najbolji spoj luka i krompira.
Patatnik je čuvena pita iz Bugarske koja se pravi od krompira i luka, ali ukus je mnogo drugačiji i intenzivniji od naših pita. Nema kora, osnova je krompir, a ostali sastojci vežu se za glavnu namirnicu.
Sastojci:
Jedan kvasac
Tri kašike tople vode
Tri do četiri krompira
Tri jaja
Jedan veći luk
Jedna kašika vegete
100 mililitara ulja
100 grama fete sira
230 grama pšeničnog oštrog brašna
100 grama sveže paprike
Priprema: Prvo razmutite kvasac sa malo vode i ostavite ga tako oko 10 minuta. Krompir i luk narendajte i sklonite sa strane. Dodajte jaja, potom začine a zatim sipajte kvasac, sir, papriku i brašno. Smesu lepo sjedinite, a onda stavite da se peče u pleh dimenzija 26 cm. Potrebno je da bude na toplom oko jedan sat. Pecite u rerni na 200 stepeni do 50 minuta maksimalno. Možete poslužiti uz jogurt.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)