SLANA TORTA OD CRVENE PAPRIKE: U kombinaciji sa belim mesom, šunkom i SIROM, prava je fantazija ukusa!
Slana torta koja itekako može da zameni klasičan ručak ili večeru.
Odavno slane torte nisu rezervisane samo za slave i zabave. Kako je sada sezona kada sve domaćice prave za zimnicu crvenu papriku, ovaj rolat je idealan za ovaj period!
Savršena kombinacija pečenih paprika, belog mesa, šunke i sira čini je fantastičnom.
Sastojci:
- 500 g crvene paprike
- 700 g pilećeg filea
- 5 jaja
- 2 kašičice vegete
- 200 g brašna
- 150 g šunke
- 200 g sira
- 100 g kisele pavlake
- 1 kašičica kima
Priprema:
Ako nemate pečenu papriku, ispecite je na šporetu ili rerni, pa ih stavite u najlon kesu i ostavite da potpare.
Očistite papriku pa zatim sklonite semenke i petiljke.
Presecite paprike na pola po dužini. Poređajte paprike u kalup koji ste obložili providnom folijom.
Poređajte tako da pokriju dno ali da deo viri iz tepsije.
Meso i secite na baš tanke šnicle, pa u jednoj posudi umutite 4 jajeta sa kašičicom italijanskog začina, a u drugu posudu sipajte brašno.
Prvo uvaljajte meso u brašno, zatim u jaja a onda poređajte na dno kalupa.
Preko poređajte šunku, a onda i rendani sir. Opet meso, šunka, sir i tako dok ne utrošite sve sastojke.
Poslednji sloj mora da bude meso.
Umutite pavlaku i jaja i dodajte vegetu a zatim sve to prelijte preko mesa.
Na sredinu stavite pečenu papriku koja je preostala, pa preklopite pečenom paprikom koja viri iz kalupa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)