PILEĆA DŽIGERICA GOTOVA ZA SAMO 15 MINUTA: Jeftin, brz i ZDRAV ručak koji će sve oduševiti, OVAKO nikada neće biti žilava!
Jeftin ručak koji će oduševiti sve, svi će tražiti još!
Pileća džigerica se smatra bogatim izvorom vitamina i minerala. Ona je izuzetno bogata proteinima, gvožđem, vitaminima iz grupe B i dobrim holesterolom.
Najčešće se preporučuje da se uključi u ishranu u slučajevima anemije, kao i u vreme epidemije gripa.
Pileća džigerica je posebno korisna za trudnice. Takođe se preporučuje da se konzumira nakon porođaja i tokom dojenja bebe.
U tom periodu telo žene radi sa duplim intenzitetom i treba mu vitaminska podrška. Dve porcije pileće džigerice nedeljno su dovoljne da se telu dostave dovoljne količine gvožđa i drugih elemenata
Sastojci:
- Jedna glavica crnog luka
- 500 gr pileće džigerice
- dva čena belog luka
- so
- ulje
Priprema:
Džigericu iseći na komadiće. Na ulju je prodinstati 10ak minuta pa je pustiti da se zapeče i posoliti. Izvaditi pa u tu masnoću ubaciti luk isečen na rebarca kao i seckan beli luk. Pržiti minut - dva pa preliti džigericu. Služite toplo.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)