RECEPT ZA KIPARSKE ĆUFTE: Od naših ih razlikuje OVAJ sastojak, najbolje idu uz jedan SOS!
Ukus ovih ćuftica će oduševiti sve!
Ćufte su neizostavan deo srpske kulinarske tradicije, pripremljene od pažljivo odabranog mlevenog mesa. Uobičajeno se serviraju sa pire krompirom i prelivaju paradajz sosom. Međutim, ukoliko volite eksperimentisati sa ukusima, predstavljamo vam recept za kiparske ćufte.
Ove ćufte se razlikuju od tradicionalnih srpskih po jednom posebnom sastojku - dodatku krompira, dok začini pružaju neodoljivu aromu. Sočne kiparske ćufte su punog ukusa i teksture, i odlično se slažu uz osvežavajuć caciki sos.
Sastojci:
- 1 kg svinjskog mlevenog mesa
- 650 g krompira
- 2 crna luka
- 1 veza peršuna
- 3 jajeta
- 2-3 kašike prezli
- 2 kašike sušene nane
- malo cimeta
- malo muskatnog oraščića
Priprema:
Izrendajte krompir, pa dobro iscedite svu vodu. Crni luk sitno iseckajte, kao i peršun. U činiji pomešajte mleveno meso, krompir, jaja, peršun, crni luk, prezle, pa posolite i pobiberite i onda dodajte ostale začine, kao što su nana, muskatni oraščic i cimet. Dobro sjedinite smesu da se svi sastojci lepo pomešaju, a onda pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru preko noći. Oblikujte ćufte i pržite u zagrejanom ulju.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)