RECEPT ZA NAJSOČNIJA REBRA: Tajna je u MARINADI, jedino će se na OVAJ način topiti u ustima!
Meso je toliko mekano, da će se odvajati od kosti!

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia
Retko ko ne voli svinjska rebarca, rado ćemo ih svi jesti ako se na pravi način spreme. Ako ih budete ovako napravili garantovano će biti sočna i ukusna.
Ove marinade će biti vaše pravo otkrovljenje!
Sastojci:
- Svinjska rebra sa mesnatim trbušnim delom
- Od mesa prvo obrisati višak vode pa ga zatim usoliti
Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia
PRVA MARINADA
- 10 čena beli luk
- 3-4 kašičice
- kohinjska so, biber, ruzmarin, 50ml. ulje.
- Zavti u foliju za pečenje mesa a zatim u aluminijumsku foliju i ostavite u frižideru da odstoji minimum 5-6 sati. Odstalo meso staviti na pečenje u rerni na 180c./1h.30min.
DRUGA MARINADA
- 150gr. gustog paradajz sosa (ja sam koristila Salsa umak)
- 1 kašiku ulje
- 2 kašike soja sos
- 1 kašika balsamiko sirće
- Biber.
Priprema:
Meso sa rebrima izvaditi iz folije staviti na rešetku premazati drugom marinadom i vratiti na pečenje. Jedu stranu premašete pa pečete je 20-25min. Zatim okrenete ponovo premažete i opet pečete 20-25min sve na 180c.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)