RECEPT ZA ŠAMPITU: Ako je budete napravili baš na ovaj način biće bolja nego iz poslastičarnice!
Recept star preko 80 godina!

Foto: YouTube/Printscreen/diş tarifi
Teško da postoji osoba na našim prostorima koje ne voli šampitu. Mnogi je obožavaju uz jaku domaću kafu u ranim jutarnjim satima.
Šampita vodi poreklo sa Balkana, a ovaj recept je star preko osamdeset godina.
Foto: YouTube/Printscreen/diş tarifi
Sastojci:
- 6 jaja
- 450 g šećera
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika šećera u prahu
- 150 ml vode
Priprema:
Umutiti šest žumanaca sa šest kašika šećera i dodati šest kašika brašna. Sipati smesu u pleh i peći na 200°S oko 10-12 minuta pa izvaditi iz rerne i ostaviti da se kora ohladi.
Skuvati Gust sirup od 300 g šećera i jedne čaše vode. Dok se sirup još krčka, umutiti u čvrst šam šest belanaca sa šest kašika šećera.Uumućeni šam postepeno dodavati vreli sirup uz neprestano mešanje varjačom.
Кoru filovati pripremljenim šamom i posuti mešavinom kakaoa i šećera u prahu.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)