RECEPT ZA POGAČICE SA ČVARCIMA: Ovo pecivo SRBI obožavaju, napravite ih kao da su iz pekare!

Autor: M.O.

Lifestyle

17.08.2023

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lisnato pecivo koje se topi u ustima!

RECEPT ZA POGAČICE SA ČVARCIMA: Ovo pecivo SRBI obožavaju, napravite ih kao da su iz pekare!

Foto: youtube.com/ Domaći Recepti

Napravite svoje omiljeno pecivo brzo i jednostavno kod kuće. Sada više ne morate da čekate u redu u pekari ili da brinete da li će se rasprodati, jer uz ovaj recept možete napraviti savršene pogačice sa čvarcima. Postoji mnogo različitih recepata, ali ovaj je poseban, jer umesto višestrukog savijanja testa, trik je u tome da se testo samo jednom urola.

Ne propustite da isprobate ovaj recept za pogačica sa čvarcima!

Foto: Youtube/ Emilina Kuhinja

Pogačice sa čvarcima mnogi obožavaju!

 

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 180 ml jogurta
  • 30 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 ravna kašika šećera
  • 3 jajeta
  • 50 ml ulja
  • 250 ml mleka
  • 150 ml vode
  • 500 g čvaraka

Priprema: 
U toploj vodi razmutite kvasac i šećer i ostavite da se aktivira. U drugu posudu stavite prosejano brašno i so, pa promešajte. Sipajte mleko, ulje, jogurt i jaja, pa sjedinite i dodajte aktivirani kvasac. Umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu da nadođe, nekih pola sata. Čvarke dobro izblendirajte da dobijete smesu koja je kao pasta. Zatim razvucite tanko testo i premažite čvarcima. Urolajte testo, pa strane savijte ka unutra, do sredine. Pokrijte i ostavite da odstoji još 15 minuta, a onda razvucite testo i čašom pravite oblike. Poređajte na pleh obložen pek papirom i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15-20 minuta. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading