OVAKAV KOH JOŠ NISTE PROBALI: Toliko je SOČAN da mu preliv od mleka ni ne treba!
Najlakši recept za neodoljiIv koh koji osvaja sva srca!
Koh je omiljena među svim generacijama. Ovo je najjednostavnija verzija koju čak i početnici mogu savršeno napraviti, ali ćete se iznenaditi kako je njen ukus jedinstven! Savršeno mekana i sočna, ova torta ima kremastu teksturu koja se topi u ustima. Pripremite se da uživate u božanstvenom ukusu!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 100 g grčkog jogurta
- 80 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- puter ili ulje za namastiti kalupe
- šećer u prahu za posipanje
- Voće ili preliv po želji za posluživanje (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i pripremite kalup. Namastite uljem i pospite sa malo brašna. U većoj posudi, razdvojte belanca i žumanca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg. Ostavite sa strane. U drugoj posudi, umutite žumanca sa šećerom dok ne dobijete svetlu i penastu smesu. Dodajte grčki jogurt i dobro promešajte.
Dodajte brašno i prašak za pecivo u smesu sa žumancima i jogurtom. Lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i ne dobijete glatku smesu. Dodajte sneg od belanaca u smesu i pažljivo ga sjedinite. Koristite spatulu ili kašiku za mešanje i nemojte previše mešati kako ne biste izgubili vazdušastu teksturu.
Pažljivo sipajte smesu u pripremljen kalup i stavite u prethodno zagrejanu rernu, pa pecite oko 20-25 minuta, ili dok torta ne naraste i lepo porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite ih da se malo prohladi u kalupu pre nego što ga izvrnete na tanjir za posluživanje. Po želji, pospite ga sa malo šećera u prahu i poslužite sa svežim voćem ili prelivom po izboru.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)