RECEPT ZA KISELE KRASTAVCE: Bez sirćeta i šećera su savršeno HRSKAVI i dugotrajni!
Spremaju se nikad brže!
Ljudi se danas češće odlučuju za kupovnu zimnicu, te sve je manje onih koji je prave. Ipak, postoje mnogi recepti koji olakšavaju pripremu različitih zimnica. Donosimo vam neobičan recept za kisele krastavce koji ne zahteva upotrebu sirćeta ni šećera, a ipak su neverovatno ukusni i hrskavi.
Evo šta treba da uradite
Prvo i osnovno koristite tegle od 3 l, jer iz nekog razloga kiseli krastavci na ovaj način ne uspevaju ako koristite tegle manje zapremine. Kada se odvojili i sterilisali tegle možete da počnete sa pripremom. U šerpu sipajte vodu i so, na litar vode idu 2 kašike soli. Kuvajte dok ne krene da ključa, a zatim prelijte krastavce koje ste poređali u teglu. Na dno tegle stavite listove rena, trešnje ili hrasta, kao i seckanu mirođiju jer oni daju poseban šmek. Tegle pokrijte (nemojte da zatvarate poklopcem), pa ostavite u kuhinji 2 dana. Nakon toga će se pojaviti pena i mehurići, kao i promena boje salamure i krastavaca. Tečnost treba da bude mutna, a povrće tamnozeleno. Penu skinite, pa u svaku teglu sipajte po dve kašike senfa u prahu. Zatvorite poklopce i ostavite da stoje još jedan dan. Nakon toga sipajte rasol iz tegli u šerpu i ostavite da se kuva par minuta, pa uklonite penu. Sipajte u nove i sterilisane tegle u kojima se nalazi krastavac.
BONUS VIDEO:
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (1)
Mumi
30.07.2023 21:46
Prvo,mora tegle od 3kg,ma da. Stoji dva dana,kuvaj vodu dva puta, skidaj penu...i,i na kraju senf u prahu. Ja jesam domacica ali imam i ja dusu. A da nam autor teksta snimi to,pa da vidimo koliko vremena treba utrosti za hrskave krastavce. Listovi rena,tresnje,hrasta i mirodjija. Jednostavno nema sta. O Boze sta mi ovo trebalo da citam