MAKEDONSKI RECEPT ZA SUTLIJAŠ: Tajni sastojak čini ga neviđeno kremastim, ovaj trik morate znati!
Makedonski recept za sutlijaš ima jedan sastojak zbog čega je za mrvicu ukusniji od našeg.

Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti
Od ove količine dobićete oko čak jedanaest malo manjih čaša, što znači da je mera sigurno dovoljna i za one koji budu tražili čašu sutlijaša više. Pisali smo i kako se pravi turski, ali i naš sutlijaš, dok je recept za makedonski, malo drugačiji, a sami procenite da li je bolji.
Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti
Priprema:
Oko 300 grama pirinča kuvajte u 600 mililitara vode oko 15 minuta. Kada krene da vri poklopite i pustite tako sve dok skoro sva voda ne ispari, uz obavezno mešanje kako ne bi zagoreo, a temperaturu smanjite. Kada je skoro sva voda isparila, dodajte litar mleka i kuvajte tako još 15 minuta. Sve vreme mešajte, a potom dodajte oko 150 grama šećera. Da bi bilo lepše sipajte i jedan vanilin šećer.
Foto: YouTube/ Moi Domasni Recepti
Jednu kašiku gustina razmutite u toploj slatkoj pavlaci (oko 200 mililitara), a potom je dodajte u pirinač. Od ove količine dobićete jedanaest manjih čaša. Ostavite da se ohladi, a onda stavite na vrh malo mlevenih pistaća.
Prijatno!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)