OVO NIJE BEZ RAZLOGA OMILJENI SLATKIŠ U TURSKOJ: Najkremastiji kolač sa četiri sloja - kada hoćete da se pokažete ovo je za vas!
Ako želite da probate pravi kolač onda je ovo recept za vas.
Ovo je kolač koji zahteva pripremu, nije od onih recepata koji se spremaju brzo i lako - ali vredi! Kada imate neku specijalnu priliku gde želite da se pokažete ili jednostavno imate malo više vremena, sačuvajte ovaj recept.
Za tortu:
- 4 jaja
- pola čaše ulja
- 1 čaša mleka (250 mililitara)
- 3 kašike kakaa
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 paketić vanile
- 2, 5 - 3 čaše brašna (200 mililitara)
Za krem:
- 1 litar mleka
- 2 kafene kašike brašna
- 4 žumanca
- 2 pakovanja šlaga
Umak od malina:
Možete koristiti neki domaći džem, ili sirup od malina, a sa smrznutim malinama možete napraviti i domaći umak:
- 250 grama malina
- 3 kašike šećera
- 2 kašike skroba (otopljenog u pola čaše vode)
- 1 čaša vode
Za čokoladni preliv:
-200 grama slatke pavlake
- 2 pakovanja mlečne čokolade
- 1 pakovanje tamne čokolade
Za tortu:
Umutiti jaja i šećer dok ne pobele. Dodati mleko i ulje i umutiti, zatim dodati ostale sastojke i mešati kutlačom. Prespite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 25 do 30 minuta. Nakon hlađenja isecite na kocke.
Za krem:
Mleko, šećer, brašno i žumance stavimo u odgovarajuću posudu i mešajući kuvamo dok ne provri. Krem pokriti prozirnom folijom i kad se ohladi dodati 2 pakovanja šlaga i umutiti.
Za umak od malina:
Sve sastojke stavimo u lonac i kuvamo.
Za čokoladni preliv:
Zagrejte slatku pavlaku do tačke vrenja i ugasite šporet. Dodati čokolade i mešati da se otope.
Znači u posudu stavite prvo beli krem, potom koru koja je ispečena i isečena na kocke, prelijete sirupom odnosno nekim umakom od malina, ponovo stavite beli fil i na kraju pospete otoljenom čokoladom.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)