NAJBOLJA GIBANICA SA SIROM, A NAJLAKŠE SE PRAVI! Omiljeno srpsko jelo spremno je za čas!
Jelo koje nikada ne može da dosadi!
Da li volite gibanicu? Pravo, tradicionalno srpsko jelo, omiljeno je skoro svima. Kada se posluži uz jogurt, ajvar ili suvo meso postaće broj jedan na svakoj trpezi. Nemojte se ni truditi da joj odolite, već brzo zapišite recept.
Potrebno vam je:
500 grama kora za pitu
5 jaja
500 grama tvrdog sira
Tri kašike pavlake
600 mililitara jogurta
Pola kašičice soli
50 mililitara kisele vode
Jedan prašak za pecivo
Malo ulja za premazivanje
Priprema:
Posudu za pečenje nauljiti i staviti na dno dve kore (još dve kore odmah odvojiti sa strane kako biste na kraju njima pokrili pitu). Umutiti jaja, izmrviti sir, dodati pavlaku, jogurt, so, kiselu vodu i prašak za pecivo. U tu smesu sitno iscepkati ostatak kora, sve lepo izmešati i ređati tako natopljene kore u tepsiju. Na kraju pitu pokriti sa preostale dve kore i premazati uljem. Pitu pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
Uživajte!
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)